Βαριά ιατρική αμέλεια στην ξαδέρφη Πολάκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας


Μετά τις καταγγελίες που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, σχετικά με τον θάνατο της τετράχρονης Μελίνας στο Νοσοκομείο Ηρακλείου έπειτα από ωτορινολαρυγγολογική επέμβαση, η υπόθεση έρχεται στο προσκήνιο, 26 μήνες μετά.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η Νεκταρία Πολάκη, αναισθησιολόγος και εξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατηγορείται για βαριά ιατρική αμέλεια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα, στην ξαδέρφη του υπουργού καταλογίζεται αμέλεια και παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία.
Επίσης, καταλογίζεται «αμέλεια» σε μια καρδιολόγο και σε μια νοσηλεύτρια εξαιτίας της «κακής συνεργασίας μεταξύ του ιατριονοσηλευτικού προσωπικού με ανακόλουθη εκτέλεση ιατρικού πρωτοκόλλου».
Ο φάκελος του πορίσματος διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, στη διοίκηση των δύο νοσοκομείων Βενιζέλειο και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στην 7η ΥΠΕ, στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Λόγω του θανάτου της 4χρονης Μελίνας, στις 29 Δεκεμβρίου 2015, είχε αποκαλυφθεί η συγγένεια της αναισθησιολόγου με τον Παύλο Πολάκη καθώς και το γεγονός ότι η ίδια που χορήγησε την αναισθησία είχε διωχθεί πειθαρχικά και ποινικά για αφαίρεση αναλγητικών ουσιών από το φαρμακείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) τον Μάιο του 2015, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα εξάρτησης από αναλγητικά φάρμακα, λόγω χρόνιου πόνου έπειτα από τροχαίο.
Ωστόσο, η πράξη της αναισθησιολόγου σχετικά με την αφαίρεση ναρκωτικών ουσιών, είχε κριθεί από τα αρμόδια όργανα του ΕΣΥ ως «απρεπής ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και της είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο και στέρηση αποδοχών ενός μηνός.
Από το Blogger.