5 λόγοι που πέφτουν τα μαλλιά σου


Οι λόγοι που εξηγούν την τριχόπτωση...
1. Πρωτεΐνη. Είναι χρήσιμη για τη γενικότερη υγεία του οργανισμού και συγκεκριμένα για το ζήτημα, η έλλειψή της σταματά την ανάπτυξη της τρίχας. Για να έχεις την επαρκή ποσότητα πρέπει να φροντίζεις να παίρνεις 46γραμ. πρωτεΐνης καθημερινά από τη διατροφή σου.
2. Σίδηρος. ''Οι φακές και το σπανάκι θα σε κάνουν δυνατό'' έλεγε η μαμά σου και είχε δίκιο. Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες μεταξύ 19 και 50 χρειάζονται καθημερινά 18mg σιδήρου για να διατηρήσουν και την υγεία της ρίζας των μαλλιών τους.3. Το συχνό styling με εργαλεία, όπως το σίδερο ισιώματος μαλλιών και αυτό για τις μπούκλες φθείρουν την τρίχα. Κι αυτό προφανώς έχει ως αποτέλεσμα τα μαλλιά να πέφτουν. Γι' αυτό, όπως έχουμε πει, πριν ξεκινήσεις το styling φρόντισε να περάσεις στα μαλλιά σου ένα anti-heat προϊόν που θα προστατεύσει την τρίχα από τη ζημιά που της προκαλεί η θερμότητα.
4. Μετά τη γέννα πολλές γυναίκες συνήθως χάνουν πολλά μαλλιά. Ενώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όλες χαίρονται τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά τους, μόλις γεννούν βλέπουν όλες εκείνες τις τρίχες που έπρεπε να είχαν ξεφορτωθεί τους 9 μήνες, να πέφτουν τώρα όλες μαζί.
5. Το άγχος είναι κι εδώ βασική αιτία της έντονης τριχόπτωσης. Αν το παρατηρήσεις θα συνειδητοποιήσεις ότι τις μέρες που πρέπει να προλάβεις ένα deadline, περιμένεις μια σημαντική απάντηση ή ότι άλλο μπορεί να σου προκαλεί στρες, η τριχόπτωση είναι πιο έντονη.
Και για να μην πανικοβάλλεσαι, πρέπει να σου πω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς με τις τρίχες που μένουν στη βούρτσα όταν χτενίζεσαι ή με αυτές που μένουν στη μπανιέρα όταν λούζεσαι. Είναι βασική λειτουργία του οργανισμού να απομακρύνει τις τρίχες που δεν είναι υγιείς. Προφανώς όταν υπάρξει πρόβλημα θα το καταλάβεις κι όταν γίνει σοβαρό, οι εξετάσεις στο γιατρό πρέπει να είναι η πρώτη σου κίνηση.
Από το Blogger.