Απόβαση δεκάδων λαθρομεταναστών σε Λέσβο, Σάμο και Αλεξανδρούπολη


Αύξηση των προσφυγικών ροών και δη σε διάφορα σημεία παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι άνδρες του Λιμενικού και οι δυνάμεις της Frontex εντόπισαν δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες να επιχειρούν το πέρασμα στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας τις διαδρομές προς Λέσβο, Σάμο, αλλά και στο θρακικό πέλαγος.
Πιο συγκεκριμένα, πλοάριο που μετέφερε 26 αλλοδαπούς, εντοπίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι. Στο σκάφος επέβαιναν και δύο διακινητές, ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Frontex.
Την Κυριακή το πρωί επίσης, το Λιμενικό εντόπισε στο Θρακικό Πέλαγος φουσκωτό σε κακή κατάσταση με 33 άτομα, τα οποία διαδώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Στην τρίτη περίπτωση, σκάφος της Frontex εντόπισε βόρεια της Σάμου ένα πλοιάριο με 44 πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους περισυνέλλεξε και μετέφερε στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.
Μόνο στις τρεις παραπάνω επιχειρήσεις εντοπίστηκαν συνολικά 103 άτομα τα οποία επιχειρούσαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, από τρία διαφορετικά σημεία.
Από το Blogger.