Τραγική η κατάσταση στη Βενεζουέλα – Σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες στα παιδιά με καρκίνο

Οι αρχές της Βενεζουέλας σταμάτησαν τις χημειοθεραπείες στα παιδιά με καρκίνο, μία κίνηση που επιβεβαιώνει την άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, κόντρα στις διαβεβαιώσεις του Προέδρου Nicolas Maduro ότι η κατάσταση δεν είναι όσο τραγική περιγράφεται στο εξωτερικό.
Ο γιατρός του νοσοκομείου Παίδων στην πρωτεύουσα Καράκας, Dr. Jose Manuel de los Rios, αποκάλυψε ότι έχουν σταματήσει ο άκρως απαραίτητες για την επιβίωση των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο χημειοθεραπείες, καθώς οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν από τον Δεκέμβριο του 2017 και το προσωπικό μετατέθηκε σε άλλα νοσοκομεία.
Χιλιάδες παιδιά που πάσχουν από διάφορες μορφές καρκίνου, βρίσκονται πλέον στο έλεος της τύχης τους.
Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες, καθώς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και δη για παιδιά. Επισήμως δεν έχει καταμέτρηση για το πόσα παιδιά κατέληξαν εξαιτίας της αποχής τους από τη θεραπεία που τους χάριζε ελπίδα και ζωή.
Το τραγικό είναι ότι η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων κοστίζει σχεδόν 2.000 δολάρια, τα οποία ωστόσο δεν διαθέτει η διεύθυνση του νοσοκομείου.
Την Τρίτη, οκτώ μητέρες επισκέφθηκαν τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να ενημερωθούν για το εάν και το πότε θα δοθεί λύση.
Οργισμένες, με πλακάτ στα χέρια και την αγωνία αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους, οι οκτώ γυναίκες έλαβαν υποσχέσεις, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο ή δεδομένο.
Την ίδια στιγμή, η κρίση στη Βενεζουέλα συνεχίζεται και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά εξακολουθούν να υπάρχουν.
Από το Blogger.