Τουρκικό υβριδικό σχέδιο στον Έβρο: Πλημμυρίζουν» την Ελλάδα με λαθρομετανάστες

Τουρκικό υβριδικό σχέδιο κατά της Ελλάδος, φέρεται να εκτελείται στον Έβρο μετά την εντολή απόσυρσης της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο Έβρος πρόσφυγες.
Πριν μερικές ημέρες ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε σε μυστική αποστολή την περιοχή αυτή για να λάβει γνώση του τι γίνεται εκεί.
Στην αποχώρηση των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων αποδίδουν σαφώς οι ελληνικές αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα σύνορα στον Έβρο, ενώ παράλληλα έχει διακοπεί η απευθείας επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αντίστοιχες τουρκικές σε τοπικό επίπεδο, γεγονός που επιδεινώνει το πρόβλημα»,τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Διαβήματα έχουν πραγματοποιηθεί τόσο προς την ΕΕ όσο και προς την τουρκική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει καλύτερη φύλαξη των συνόρων από τη γειτονική χώρα, ώστε να περιοριστεί η ροή των προσφύγων.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ποιες είναι οι εντολές που έχουν λάβει οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα κύμα μεταναστών και προσφύγων το οποίο αποτελείται από κάθε »καρυδιάς καρύδι».
Υπενθυμίζουμε πριν μερικές ημέρες μετανάστες και πρόσφυγες έκλεισαν χωρίς λόγο την εθνική οδό Καβύλης -Ορεστιάδος στον Έβρο εμποδίζοντας ακόμη και στρατιωτικά οχήματα να κινηθούν.
Αμερικανικές αρχές του υπουργείου ασφαλείας ανησυχούν για την τουρκική κίνηση και την αύξηση των ροών στην Ελλάδα, μιας και οι πληροφορίες για παρουσία ισλαμιστών μαχητών του ISIS ανάμεσα στους μετανάστες αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, για αυτό και έχει ενταθεί η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.
Ο Ερντογάν μετά την δημοσιοποίηση της επίσκεψης του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη και των σχεδίων για λιμάνι αλλά και την δημιουργία πιθανόν στρατιωτικής βάσης, αμόλησε το τρομερό «υβριδικό του όπλο» (μετανάστες), με στόχο την πρόκληση χάους στην Ελλάδα, στοχεύοντας ταυτόχρονα εκτός της χώρα μας και στις αμερικανικές βλέψεις.
Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση των σχεδίων των ΗΠΑ στην περιοχή, που σκοπεύουν παράλληλα και στον εκβιασμό Ελλάδος και ΕΕ με απώτερο στόχο την αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων σε Αιγαίο και Κύπρο.
Άλλωστε το δηλώνει ο Τούρκος ηγέτης όπου σταθεί και βρεθεί ότι θέλει μεγάλο μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες σε δύο θάλασσες (Αιγαίο-Α.Μεσόγειο) και δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτα.
Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές ότι έως και 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί από το Ιράν και το Ιράκ στην Τουρκία, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση των πιέσεων στα ελληνικά βόρεια σύνορα.

Από το Blogger.