Απειλεί με παραίτηση η Παπακώστα με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Νευρική κρίση ξέσπασε αιφνιδίως στην κυβέρνηση με αφορμή τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα διαφώνησε έντονα με την υπουργό ΠΡΟΠΟ Ολγα Γεροβασίλη, απειλώντας ακόμη και με παραίτηση.
Αποψη της Κ. Παπακώστα είναι ότι δεν πρέπει οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ να προχωρήσουν άμεσα, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα που πέρασε πρόσφατα και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και δίνει το δικαίωμα στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να προχωρά και σε έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Αντιδρά επίσης στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την προώθηση του ΠΔ από την υπουργό, πολλώ μάλλον που η δέσμευση από την ίδια την κα Παπακώστα στους ένστολους, ήταν πως οι κρίσεις θα γίνουν στην ώρα τους.
«Πυροσβεστική» παρέμβαση Καμμένου, χωρίς αποτέλεσμα
Επιμένοντας στην διαφωνία της η κα. Παπακώστα έκλεισε ραντεβού με τον πρωθυπουργό στη Βουλή στις 12 το μεσημέρι. Ενα ραντεβού που δεν έγινε τελικά, καθώς η υφυπουργός έφτασε με καθυστέρηση γύρω στις 12:30 όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έπρεπε να ανέβει στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπήρξαν συνεννοήσεις αλλά και πυροσβεστική παρέμβαση Καμμένου, ωστόσο η κα. Παπακώστα επέμεινε.
Τετ α τετ στο εντευκτήριο με Γεροβασίλη
Στο εντευκτήριο της Βουλής κατέβηκε η Ολγα Γεροβασίλη η οποία συναντήθηκε μαζί της αλλά και πάλι το θέμα δεν λύθηκε. Εκεί φέρεται να απείλησε με παραίτηση η Κ. Παπακώστα.
Το 20λεπτο ραντεβού με Τσίπρα
Το απόγευμα στις 17:35 ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη με την οποία συνομίλησε επί 20 λεπτά, ενώ τον είχε ενημερώσει και η Ολγα Γεροβασίλη για την διαφωνία της υφυπουργού της. Ακολούθησε νέος κύκλος συνεννοήσεων και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται σήμερα.
Από το Blogger.