Δειλιάζει ο Τσίπρας. Δεν δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά

Χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή στο γραφείο μου, με την ένδειξη «Αυστηρά προσωπικό», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, για την επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και ανέφερε ότι δεν συνηθίζει να δημοσιοποιεί επιστολές που λαμβάνει ως αυστηρά προσωπικές.
«Πράγματι, χθες ενημερώθηκα για μια επιστολή στο γραφείο μου, με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό. Θα τη διαβάσω με προσοχή», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν θα την δημοσιοποιήσει, όπως τον κάλεσε χθες ο Νίκος Κοτζιάς, κάνοντας μάλιστα λόγο για «9σέλιδη επιστολή παραίτησης».
«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν θα δώσω καμία συνέχεια», είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά, εννοώντας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, που θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί.
«Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο και έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ», είπε ο πρωθυπουργός, πλέκοντας το εγκώμιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών.
«Ηταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», όπως είπε χαρακτηριστικά και «θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι συχνά»
Με τις δηλώσεις αυτές ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δείξει ότι δεν υπάρχει πλέον ανοιχτό μέτωπο με τον Νίκο Κοτζιά, ότι ο ίδιος δεν σχεδιάζει να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεση και ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει ανοιχτό δίαυλο με τον πρώην υπουργό για θέματα εξωτερικής πολιτικής, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου ΥΠΕΞ από τον ίδιο.
Από το Blogger.