Κομπίνα Της Εθνικής Τράπεζας Με Τον Αντιπρόεδρο Της Jumbo Και Τους Κινέζους..Η κυρία Νέλλη Τζάκου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας
Η Εθνική Τράπεζα ελάμβανε προμήθεια έως 5% από τις συναλλαγές της μεταφοράς των χρημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.newmoney.gr , η διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας είχε λάβει επιστολή απο τις κινεζικές αρχές για τις συναλλαγές, αλλά δεν ενημέρωσε την διοίκηση. Οι συναλλαγές έλαβαν χώρα μέσα σε τρεις μήνες κι αυτό κινητοποίησε τις κινεζικές αρχές καθώς υπήρχαν ενδείξεις για την ποιότητα των κεφαλαίων.
Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι αφού αποκαλύφθηκε η κομπίνα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προσπάθησε να υποβαθμίσει και να συγκαλύψει την υπόθεση, όμως οι Κινέζοι επέμειναν, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και το τεράστιο πρόβλημα αποκαλύφθηκε.
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι η παράνομη μεταφορά κεφαλαίων από την Κίνα στην Ελλάδα με πρόσχημα την αγορά ακινήτων για την εξασφάλιση χρυσής βίζας, επιχειρήθηκε μέσω POS κι άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων. Στις άλλες τράπεζες όμως, πλην της Εθνικής, οι εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου λειτούργησαν, η αύξηση των συναλλαγών μέσω POS εντοπίστηκε, οι τραπεζίτες παρενέβαιναν και οι συναλλαγές ακυρώνονταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Η «απρόσκοπτη» συνέχιση της απάτης μέσω των POS της Εθνικής Τράπεζας, μέχρι την ώρα που εξακριβώθηκε ότι €40 εκατ. από την Κίνα μεταφέρθηκαν παράνομα στην Ελλάδα, αναδεικνύει τεράστιο πρόβλημα διοίκησης και οργάνωσης στην ΕΤΕ, όπου δεν λειτούργησαν οι μηχανισμοί ελέγχου.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από τη διοίκηση της Jumbo. Η αποπομπή του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου από την εταιρία δρομολογήθηκε από την Τρίτη, οπότε και θα επέστρεφε από το Λονδίνο ο Απόστολος Βακάκης.
Από το Blogger.