Με μόλις 50 υπογραφές η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Με ένα πολιτικό – κοινοβουλευτικό «τρικ» κατατέθηκε απόψε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Την πρόταση για την αναθεώρηση υπογράφει ο Πρωθυπουργός και μόνο άλλοι 49 από τους 145 βουλευτές που αριθμεί το κυβερνών κόμμα. Η απόφαση για την υπογραφή της πρότασης από τον ελάχιστο αναγκαίο αριθμό βουλευτών εκτιμάται ότι ελήφθη προκειμένου να μην «φωτογραφηθούν» εκείνοι οι βουλευτές που έχουν εκφράσει επί μέρους αντιρρήσεις, όπως ο Νίκος Φίλης που ήθελε μεγαλύτερη συνταγματική αποσύνδεση της Πολιτείας από την Εκκλησία.
Η επιλογή αυτή του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί πολιτικά σχόλια καθώς είναι δύσκολο να αιτιολογηθεί αυτή η κοινοβουλευτική «φειδώς» για την κορυφαία θεσμικά διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Καταστατικού Χάρτη της χώρας, όταν για άλλα ήσσονος θεσμικά κοινοβουλευτικά θέματα αλλά με πολιτική βαρύτητα θέματα, όπως για παράδειγμα οι καταθέσεις προτάσεων για σύσταση εξεταστικών ή προανακριτικών επιτροπών, συνοδεύονταν από τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Από το Blogger.