Υπό κατάληψη το γραφείο του Γαβρόγλου


Υπό κατάληψη είναι το γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά την εισβολή στο υπουργείο διαδηλωτών-μαθητών.
Οι μαθητές συνοδευόμενοι από ομάδα καθηγητών κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και βρέθηκαν μέσα στο υπουργείο, ενώ σε εξέλιξη είναι γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του υπουργείου.
Στο γραφείο του υπουργού Παιδείας βρίσκεται άλλη ομάδα, χωρίς καμία επέμβαση από την αστυνομία, όπου έχει αναρτήσει πανό και παραμένουν μέχρι νεωτέρας...


Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου για τις συγχωνεύσεις γράφει το πανό πίσω από το γραφείο του Υπουργού- φωτογραφία Ο


Υπενθυμίζεται πως στις 22 Οκτωβρίου μαθητές είχαν εισβάλει ξανά στο γραφείο του υπουργού, με τον ίδιο να βρίσκεται μέσα.
Η εισβολή στο υπουργείο
Περίπου 500 μαθητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον νόμο Γαβρόγλου και τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.
Λίγο πριν από τις 14:00 και ενώ η πλειοψηφία των μαθητών είχε αποχωρήσει από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατόπιν συνεννόησης αντιπροσωπεία μαθητών, φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών επρόκειτο να μπει στο υπουργείο προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.
Τη στιγμή που η πόρτα άνοιξε, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν έφοδο και για ακόμα μια φορά αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν το κτίριο. Εν συνεχεία, παραβίασαν τα ρολά του υπουργείου που εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό και εισέβαλαν ξανά στο εσωτερικό του.
Από το Blogger.