Αναλυτική ενημέρωση από τον Παύλο Πολάκη Υπουργού Υγείας της καμπουλ για το τροχαίο στην Ασπροβάλτα.


Αποτέλεσμα εικόνας για polakis

Με δελτίο τύπου ο αν. Υπουργού Υγείας Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε σχετικά με το τροχαίο ατύχημα στην Ασπροβάλτα. Ο κ. Πολάκης συγχρόνως έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων για τα αντανακλαστικά, τον επαγγελματισμό. Δεν παρέλειψε ωστόσο να στείλει τα συλλυπητήριά του στους γονείς και συγγενείς του μικρού παιδιού που χάθηκε, καθώς και τα αισθήματα συμπαράστασης στους οικείους των τραυματιών με ευχές για γρήγορη ανάρρωσh.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:Στις 9/11/2018 και ώρα 20:45 το Συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα ενός ΒΑΝ ημιφορτηγού με Φορτηγό αυτοκίνητο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πολλούς τραυματίες ανάμεσα τους πολλά παιδιά.Αμέσως κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ το οποίο επιχείρησε (υποδειγματικά κατά γενική ομολογία των παρόντων) με 4 κινητές μονάδες με γιατρό και 16 ασθενοφόρα. Μεταφέρθηκαν συνολικά 27 περιστατικά προς τα εφημερεύοντα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Από αυτά ένα νεκρό παιδί 4 ετών, ένας άνδρας σε σοβαρή κατάσταση που διακομίστηκε διασωληνομένος ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά με διάφορες κακώσεις κατάγματα και θλαστικά τραύματα.Κατά την διάρκεια της επιχείρησης η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες η δύναμη του ΕΚΑΒ αυξήθηκε από υπαλλήλους γιατρούς και διασώστες οι οποίοι ήρθαν στην υπηρεσία και στελέχωσαν ασθενοφόρα εκτάκτως, έτσι ώστε κανένας άλλος πολίτης να μην κινδυνέψει λόγω της μεγάλης δύναμης ασθενοφόρων που χρειάσθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν.Παρόντες στο συμβάν ήταν εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ, αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Γ. Κίρκος ο οποίος και συντόνισε προσωπικά και επί τόπου την διανομή των τραυματιών στα δύο εφημερεύοντα Νοσοκομεία με βάση τη δυναμικότητα και τις εφημερεύουσες κλινικές στο καθένα (15 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και 12 στο ΑΧΕΠΑ). Να σημειωθεί ότι οι Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων, που τέθηκαν σε ετοιμότητα από τις αντίστοιχες ΔΥΠΕ πριν καταφτάσουν τα πρώτα περιστατικά με τα ασθενοφόρα, ήταν παρούσες στις μονάδες και συντόνισαν την υποδοχή τους.Ασπροβάλτα: Νεκρό 4χρονο αγόρι από σύγκρουση φορτηγού με βαν που μετέφερε πρόσφυγες (pics) - Media Gallery 2Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων για τα αντανακλαστικά, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους γονείς και συγγενείς του μικρού παιδιού που χάθηκε, καθώς και τα αισθήματα συμπαράστασης στους οικείους των τραυματιών και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.
Προς θεού το humor μας δεν έχει να κάνει με το θάνατο ενός παιδιού άλλα με τον τρόπο αντιμετώπισης  του περιστατικού από τον υπουργό  μη έχοντας δείξει ανάλογη συμπεριφορά και για τους ιθαγενείς !!!!

Από το Blogger.