Ανησυχία για τον Νέο Ιό που «Θερίζει» την Αφρική. Σκοτώνει Πριν το Καταλάβεις…

Είμαστε έτοιμοι για άλλη μια επιδημία σαν του ιού Ebola; Έχουμε δει πώς ο ιός αυτός σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους και έχει πλήξει πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η Αφρική υπήρξε το κέντρο της εμφάνισης του ιού, και τώρα, μια άλλη μυστηριώδης και θανατηφόρα ασθένεια έχει σκοτώσει ανθρώπους στη χώρα.
Το λυπηρό είναι ότι, παρά τις πολλές προσπάθειες των διεθνών οργανισμών υγείας να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μολυσματικών ασθενειών στη χώρα, εμφανίζεται ένα ξέσπασμα μετά το άλλο, με αποτέλεσμα την απώλεια ζωών.
Τώρα, οι επιστήμονες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) βρίσκονται στο Κονγκό.
Ψάχνουν απαντήσεις και την πιθανή λύση σε έναν μυστήριο και θανατηφόρο ιό, τον ιό Monkeypox που παρατηρήθηκε με ανησυχητικά αυξανόμενο ρυθμό στην Αφρική.
Το Monkeypox είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από ζώα με εκδηλώσεις πυρετού και προέρχεται από την ίδια οικογένεια με τον ιό της ευλογιάς, η οποία έχει εξαλειφθεί από το 1977.Ένα εξάνθημα που μετατρέπεται σε επώδυνες αλλοιώσεις σαν καψίματα τσιγάρων.
Η πιθανώς θανατηφόρα ασθένεια μπορεί να σκοτώσει περίπου έναν στους 10 ανθρώπους και θεωρείται πιο επικίνδυνη στα παιδιά και στα βρέφη.γω της αιφνίδιας αύξησης των κρουσμάτων στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν περαιτέρω και αυξημένη επιτήρηση στην περιοχή. Επιπλέον, ζήτησαν από τους επιστήμονες να μελετήσουν την κατάσταση καθώς και τα μέτρα που χρειάζονται να παρθούν.

Μόνο το 2017, περίπου 88 υποψίες κρουσμάτων έχουν αναφερθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις βρέθηκαν στο χωριό Manfoute.Για να φτάσουν σε αυτό το απομακρυσμένο μέρος με πληθυσμό 1.600, οι επιστήμονες έπρεπε να ξεκινήσουν ένα ταξίδι έξι ωρών από το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το μακρινό χωριό δεν είχε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, καθιστώντας το τέλειο έδαφος για εξάπλωση της νόσου.Οι επιστήμονες έπρεπε να εξετάσουν διάφορες πιθανές πηγές της επιδημίας. Ελπίζουν να βρουν την πηγή της νόσου και ενδεχομένως να βρουν έναν τρόπο να αποτρέψουν τη διάδοση σε άλλες τοποθεσίες και χώρες.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) περιγράφει την ασθένεια ως μια θανατηφόρα νόσος στους ανθρώπους και μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους από τα άγρια ζώα.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία ή εμβόλιο για τη μόλυνση.


Credit: elitereaders.com
Από το Blogger.