(Βίντεο)-Διευθύντρια ΜΚΟ διδάσκει σε μετανάστες πώς να ξεγελούν τους συνοριοφύλακες!!


Υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ΜΚΟ που βοήθησε πάνω από 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμφανίζεται να παραδέχεται ότι εκπαίδευε συστηματικά αιτούντες άσυλο να περνούν τη διαδικασία ελέγχου υποδυόμενοι ότι έχουν υποστεί διώξεις.
Η Ariel Ricker, εκτελεστική διευθύντρια της ΜΚΟ Advocates Abroad, η οποία παρέχει νομική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, καταγράφεται σε βίντεο — ντοκουμέντο να συζητά ανοιχτά πώς τους διδάσκει να ψεύδονται μπροστά σε συνοριοφύλακες. Το βίντεο δημοσίευσε η ακτιβίστρια της δεξιάς και συγγραφέας, Lauren Southern, και θα συμπεριληφθεί σε ένα νέο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.
Στο βίντεο, η Ricker ακούγεται να περιγράφει ότι η οργάνωση παρέχει εκπαιδευτικές συναντήσεις για μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των οποίων διδάσκονται πώς να φέρονται στις συνεντεύξεις με τους υπευθύνους στα σύνορα.
«Τους λέω ότι είναι ηθοποιία, όλο αυτό είναι ηθοποιία… γι’ αυτούς ώστε να περάσουν, πρέπει να υποδυθούν τον ρόλο τους στο θέατρο», ακούγεται να λέει.
Η ίδια ακούγεται να αποκαλεί το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) ως «εντελώς ηλίθιους» (f…ing stupid) και να περιγράφει τη διαδικασία που η οργάνωση ανέπτυξε για να τους εκμεταλλεύεται στη διαδικασία ελέγχου (screening).
Μια μέθοδος που διδάσκει σε μετανάστες είναι να εκμεταλλεύονται τη χριστιανική συμπόνοια στην Ελλάδα όπου η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι η κυρίαρχη, με το πρόσχημα ότι διώχθηκαν επειδή ήταν Χριστιανοί. Περιγράφει, μάλιστα, να τους λέει πώς να προσεύχονται κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, καθώς κάτι τέτοιο φανερώνει «τιμιότητα».Από το Blogger.