Τρεις Έλληνες στο Arnold Sports Festival!

Τρεις Έλληνες στο Arnold Sports Festival!
Νέες μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό powerlifting. Οι Δημήτρης Ράλλης, Κώστας Αλεξόπουλος και Χαράλαμπος Κουντούρης κατάφεραν και έπιασαν τα -υψηλά ομολογουμένως- όρια και εξασφάλισαν τη συμμετοχής τους στο μεγάλο αυτό event, το οποίο αποτελεί δημιούργημα του Arnold Schwarzenegger και περιλαμβάνει αγωνίσματα bodybuildig, strongman, powerlifting, bikini contest κ.α. 
Η πρόκριση για τους τρεις Έλληνες ήρθε μέσω της Πανελλήνιας Λίγκας που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου με απόλυτη επιτυχία το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου στο Crossfit Comradery στον Ταύρο, υπό την αιγίδα των διεθνών ομοσπονδιών GPA/IPO και RPS. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς περίπου 150 αθλητές από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος και ορισμένες επιδόσεις ήταν παραπάνω από εντυπωσιακές, καθώς καταρρίφθηκαν αρκετά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και πανελλήνια ρεκόρ!
Ο Δημήτρης Ράλλης στην κατηγορία open 110 κιλών με 325κ. squat, 180κ. bench press και 370κ. deadlift και παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, έπιασε εύκολα το όριο με 875 κιλά στο σύνολο. Ο Κερκυραίος υπεραθλητής που έχει πάρει το προσωνύμιο ο Έλληνας Schwarzenegger και ο κορυφαίος deadlifter στην Ελλάδα αναμένεται να εντυπωσιάσει και πάλι τους Αμερικανούς, μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε στο Mr Olympia τον Σεπτέμβριο με 385κ. deadlift.
Ηρωικός ήταν ο Κώστας Αλεξόπουλος. Ο 50χρονος αθλητής με τις αξιοζήλευτες επιδόσεις πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του στο powerlifting (master 100k.) με επίδοση 740κ. κυριολεκτικά κουτσαίνοντας, λόγω ενός προβλήματος που έχει εδώ και τέσσερις μήνες στο γόνατο. Σημείωσε 270κ. squat, 210κ. bench press και 260κ. deadlift. Αν ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο, θα αφήσει τους διοργανωτές του Arnold Sports Festival με το στόμα ανοικτό.
Συγκινητικός ήταν ο Μπάμπης Κουντούρης στην open 125κ. που εξασφάλισε την πρόκριση κυριολεκτικά στην τελευταία προσπάθεια. Με τα 307,5κ. deadlift που πέτυχε, έφτασε τα 795κ. στο σύνολο και τσέκαρε το εισιτήριο για το Οχάιο! Σημείωσε επίσης 285κ. squat και 202,5κ. bench press!
Από κει και πέρα ξεχώρισε ο Ροβέρτος Παπαναστασίου στην κατηγορία Junior 75κ. Ο 22χρονος αθλητής της ΑΕΚ διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ single deadlift, βελτιώνοντάς το κατά 30 κιλά (!). Σήκωσε 305 κιλά εν μέσω αποθέωσης και έτρεξε αμέσως να αγκαλιάσει τη μητέρα του που παρακολουθούσε βουρκωμένη.
Από το Blogger.