«Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σφοδρός εμφύλιος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Χρήστου Καραγιαννίδη και του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια τις χαοτικές ιδεολογικές διάφορες που χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του κυβερνητικού κόμματος.
Αυτή τη φορά, αφορμή για να βγουν τα μαχαίρια στάθηκε η θέση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραγιαννίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον βουλευτή Ηρακλείου, μέσω κειμένου που διένειμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό καταφέρεται κατά του «συντρόφου» του, ζητώντας μάλιστα την διαγραφή του πασοκογενή, όπως τον αποκαλεί, βουλευτή.
Στη συνέχεια κάνει λόγο για ρυπογραφήματα Μιχελογιαννάκη, ενώ τον κατηγορεί ότι κάνει χρυσαυγήτικα σχόλια, φτάνοντας στη σημείο να πει πως ουσιαστικά υιοθετεί τις απόψεις της εφημερίδας Μακελειό. αναφερόμενος στις απόψεις του κ. Μιχελογιαννάκη, με τις οποίες γνωστοποίησε τον προβληματισμό του για τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, αλλά και τη διαφωνία του για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος για την εξασφάλιση της θρησκευτικής ουδετερότητας.
«Παρακολουθώ εδώ και καιρό τα ρυπαρογραφήματα του Μιχελογιαννάκη» αναφέρει στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει πως «όσο περνά ο καιρός το πράγμα χειροτερεύει».
Τέλος, αναρωτιέται αν υπάρχουν όργανα στη ΚΟ αλλά και αν «θα μαζέψει κάποιος τον κύριο Μιχελογιαννάκη» και τον λέγοντας πως: «κάνουμε κριτική για τους δεξιούς που μιλούν για κράτος των Σκοπιών και την ίδια στιγμή βουλευτής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για πρωθυπουργό των Σκοπίων. Όπως επίσης οι κάτοικοι της χώρας δε παίρνουν το όνομα τους από την πρωτεύουσα της χώρας».
Αιχμηρή απάντηση Μιχελογιαννάκη
Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του Γ. Μιχελογιαννάκη, ο οποίος σε δημόσια ανακοίνωση του τονίζει πως «απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα »Το Μακελειό»» και συνεχίζει «επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί »χρυσαυγήτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των »Μακεδόνων του Αιγαίου»».
«Η επιθυμία του κ. Ζάεφ να διδασκόμαστε τη »μακεδονική» γλώσσα: είναι άτοπο, καθότι η μοναδική γλώσσα που ομιλείται στην Μακεδονία, είναι η Ελληνική μπορεί να ερμηνευθεί ότι το ζήτημα μας αφορά ως να ήμασταν μειονότητα, μιλώντας για Μακεδόνες του Αιγαίου αφήνει σαφέστατα υπονοούμενα αλυτρωτισμού θα μπορούσε εμμέσως να υπονοηθεί το ζήτημα της εθνοκάθαρσης, που πολλές φορές προβάλλει η σκοπιανή πλευρά», προσθέτει ο κ. Μιχελογιαννάκης.
«Επίσης, επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως »ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη.
Άραγε, ως »ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι »ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας;»
«Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη», ολοκληρώνει.
Από το Blogger.