Επίθεση Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Αλίμου

Επίθεση στο δημαρχείο του Αλίμου πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» νωρίς, γύρω στις 6, το πρωί της Δευτέρας.Συγκεκριμένα, δέκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας έφτασαν με μηχανές στο δημαρχείο Αλίμου, πέταξαν πέτρες και μπογιές και αποχώρησαν.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, η οποία μετά την καταδρομική επίθεση προχώρησε στην προσαγωγή δύο ατόμων τα οποία εξετάζονται αν είναι μέλη του Ρουβίκωνα ή όχι.
Με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γνωστοποιείται πως η επίθεση έγινε από τα μέλη του Ρουβίκωνα για τον θάνατο του οδηγού απορριμματοφόρου στις 16 του Νοέμβρη.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι που η αναρχική συλλογικότητα επιτέθηκε στο δημαρχείο, καταγγέλλοντας ότι «οι 6 μηνες ή οι 8 μήνες συμβάσεις είναι παγιωμένο καθεστώς σε όλους τους δήμους και πως το προσωπικό είναι μόνιμα ελλιπές».
«Η αδιαφορία δημαρχαίων και λοιπών παρατρεχάμενων για την ασφάλεια ή τις συνθήκες δουλειάς είναι κανόνας στους περισσότερους δήμους, χωρίς ο Αλιμος να αποτελεί εξαίρεση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.
Επίσης αναφέρεται ότι «η σημερινή ενέργεια μας εντάσσεται στην 1η παγκόσμια ημέρα δράσης στην οποία συμμετέχουμε μαζί με άλλες αναρχικές, αυτόνομες & αντιεξουσιαστικές ομάδες από 15 χώρες, σε πάνω από 60 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».
Από το Blogger.