Πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι μυστικές δημοσκοπήσεις «αποτελειώνουν» τον Α.Τσίπρα


Από μέρα σε μέρα γίνεται όλο και πιο αισθητή η σταδιακή διάλυση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός θέλει να ολοκληρώσει τη θητεία και να προχωρήσει σε εκλογές το Φθινόπωρο, ωστόσο στελέχη της κυβέρνησης και δημοσκοπήσεις πιέζουν για πρόωρες εκλογές.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις του Μαξίμου, ειδικοί εκτιμούν πως η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές εκλογές την Άνοιξη θα είναι «πανωλεθρία». Για αυτό και ο Τσίπρας επιμένει στην εξάντληση της θητείας.
Βέβαια, δημοσκοπήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται, η οργή για το ξεπούλημα της Μακεδονίας αυξάνεται, οι εξελίξεις θα συνεχίσουν να τρέχουν και η πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχίσει να απειλεί την οικονομία της χώρας. Παραμένει αμφίβολο το αν θα ολοκληρώσει θητεία ο Τσίπρας.
Στην ανάληψη του ρίσκου της παράτασης της κοινοβουλευτικής θητείας της σηµερινής κυβέρνησης µέχρι εξαντλήσεως της τετραετίας, µε την ελπίδα πως ο χρόνος θα επουλώσει τις προβλεπόµενες απώλειες του κόµµατος στις εκλογές για την Aυτοδιοίκηση και το ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο, δείχνει ότι προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν επιφυλάξεις για τα οφέλη µιας τέτοιας επιλογής, προκρίνοντας τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ταυτόχρονα µε τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές, αναφέρουν τα Παραπολιτικά.
Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, ο Αλ. Τσίπρας οδηγείται στο να προκρίνει το σενάριο της εξάντλησης της τετραετίας, διαχωρίζοντας τις εθνικές εκλογές από τις κάλπες για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση, καθώς τις τελευταίες ηµέρες εµπειρότατοι αναλυτές και ερευνητές της κοινής γνώµης, στους οποίους «εµπιστεύεται» το Μέγαρο Μαξίµου από τη διενέργεια µυστικών δηµοσκοπήσεων έως την επιστηµονική ανάγνωση και τεκµηρίωση των κοινωνικών τάσεων, σε εµπιστευτικές συζητήσεις που είχαν µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, του παρουσίασαν µια εικόνα «γενικευµένης» πανωλεθρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υιοθετήσει το σχέδιο των τριπλών εκλογών την άνοιξη.
Όπως και να έχει, η «σκιά» των εκλογών έχει καλύψει το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση Τσίπρα δεν γλιτώνει την κατάρρευση.
Με τις δημοσκοπήσεις να «σκοτώνουν» σταδιακά την κυβέρνηση Τσίπρα και την Ελλάδα να είναι περικυκλωμένη από ανοικτά γεωπολιτικά και οικονομικά μέτωπα λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές είναι πιο κοντά από ποτέ.
Οι έρευνες δείχνουν πως κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση, ενώ οι τελευταίες κινήσεις στο Μαξίμου υποδεικνύουν πως τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν θέσει σε εφαρμογή προεκλογικά σχέδια.
Τα φιλολαϊκά μέτρα και η προπαγάνδα περί οικονομικής ανάπτυξης και σταθεροποίησης δεν αρκούν για να «σώσουν» την κυβέρνηση. Μετράμε αντίστροφα πλέον για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.
Από το Blogger.