«Κόλαση» πυρός στη Γάζα: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς


Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν αργά σήμερα τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες.
Δεν υπήρξε άμεση αναφορά θυμάτων από την αεροπορική επιδρομή στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Aqsa που ακολουθεί ένα κύμα συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων.
Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.
Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.
Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 3 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.
Σε πλάνα που έδειξε η τηλεόραση του Ισραήλ το λεωφορείο είχε τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό. Παλαιστίνιοι κατήγγειλαν επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, διενεργήθηκαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίων θέσεων στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στην επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εντόπισε την εκτόξευση περίπου 80 πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε 40 λεπτά, την ώρα που η Χαμάς κάνει λόγο για τουλάχιστον 100.
Παράλληλα, οι δυνάμεις του Ισραήλ μεταφέρουν τεθωρακισμένα άρματα στα σύνορα με τη Γάζα, γεγονός που προϊδεάζει για κλιμάκωση στην περιοχή.
Δείτε βίντεο και εικόνες:

Από το Blogger.